AVONTUURLIJK LEIDERSCHAP

Avontuurlijk Leiderschap gaat ervan uit dat het beleven van een avontuur je meer inzicht in jezelf geeft. Door meer inzicht in jezelf kun je beter leiding nemen over jezelf en daardoor ook beter leiding geven. Een avontuur kan groot of klein zijn. Het belangrijkste is dat je uit je eigen comfortzone stapt en daar de tijd voor neemt. Hierdoor sta je open voor nieuwe prikkels en ervaringen. Door deze ervaringen samen te bespreken krijgt je inzicht in wat je beweegt en drijft. Van daaruit bekijk je een vraagstuk met nieuwe ogen gericht op hoe het ook anders kan.

Weg met de vergaderzaaltjes, de flip-overs, de zogenaamde hei-sessies in conferentieoorden. Deze sessies hebben over het algemeen weinig impact op jou. Er wordt te weinig beroep gedaan op je voorstellingsvermogen en je ervaart, tja wat ervaar je nou eigenlijk? Al snel gaan de gedachten naar die ene klant, de Whatsapp van het sportteam van je zoon, je partner die boos was vanochtend etc. Kortom geen verbinding meer. Je bent als het ware uitgelogd.

Ik neem je mee naar een andere omgeving en we komen in verbinding. Verbinding met jezelf, met de ander en de prachtige natuuromgeving. Door samen te kijken, te wandelen, door vragen te stellen, door dingen te bespreken. Je wordt onderdeel van de omgeving.

De trajecten vinden plaats in de natuur en dat kan in binnen- en of buitenland zijn. Door gebruik te maken van de natuur en avontuur kom je uit je comfortzone en zo sta je meer open voor nieuwe inzichten. Tevens werkt het buiten zijn ontspannend, rustgevend en inspirerend.

Sessies en vergaderingen vinden plaats in natuurgebieden in de buurt. Te denken valt aan de Hoge Veluwe en Veluwe zoom, de Utrechtse heuvelrug, de Biesbosch, de Loonse en Drunense Duinen maar ook andere kleinere gebieden in de buurt.

Het buitenland geeft een extra dimensie. Inmiddels heb ik ervaring opgedaan in Frankrijk (Morvan, Alpen), Italië (Süd-Tirol), Zwitserland (Wallis, Berner Oberland), Oostenrijk (Salzburgerland, Kärnten), Duitsland (Eiffel, Sauerland), België (Ardennen), Spanje (Pyreneeën) en Nepal. Gezien de rijke ervaring is er in overleg veel mogelijk. Ik neem je mee naar de mooiste plekken.