Mannen in het wild

Sinds 5 september is op NPO 1 Mannen in het wild, gepresenteerd door Bert van Leeuwen. Bert neemt zes mannen mee op een lichamelijk en geestelijk uitdagende reis in de Italiaanse bergen. De mannen hebben één ding gemeen: ze willen dat er iets gaat veranderen. Ze zijn niet tevreden met hun dagelijkse leven en lijken in hun midlife gekomen.

Lees meer

Winteropleiding

SNP biedt ook winterwandelingen aan. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je tijdens de winter de bergen in wilt?

Lees meer

Het jaar 2018

Sinds 2018 begeleid ik wandelreizen voor SNP. Ik ben inmiddels gecertificeerd als ANVR Tour Leader. De voorkeur gaat uit naar de fysiek uitdagende reizen.


Lees meer

Wie (niet) reist is gek

In mei is het nieuwe boek van Ap Dijksterhuis uitgekomen. Ik vind het een echte aanrader en geef hier in het kort de 5 redenen waarom een actieve (!!!!) vakantie een must is. Dus geef je avontuurlijk leiderschap een boost! 

Lees meer

De reis van de held. Stap 7: de terugkeer naar de wereld

De reis van de held is pas afgelopen als hij weer is teruggekeerd naar zijn eigen wereld. Hij wordt hierbij geconfronteerd met de ‘botsing’ met de wereld. Hoe vertaalt de held zijn inzichten naar de wereld? Hoe brengt hij het geleerde over? “Hoe vertelt hij opnieuw wat al duizendmaal juist verteld is, maar verkeerd begrepen?” Dit is de laatste taak van de held. Een valkuil hierbij is je eigen weg dwingend aan anderen op te leggen. In plaats hiervan kun de zelf nu zelf ‘magisch helper’ worden door anderen te bemoedigen ook hun eigen weg te gaan.

Lees meer