De reis van de held. Stap 7: de terugkeer naar de wereld

Stap 7: De terugkeer naar de wereld

De reis van de held is pas afgelopen als hij weer is teruggekeerd naar zijn eigen wereld. Hij wordt hierbij geconfronteerd met de ‘botsing’ met de wereld. Hoe vertaalt de held zijn inzichten naar de wereld? Hoe brengt hij het geleerde over? “Hoe vertelt hij opnieuw wat al duizendmaal juist verteld is, maar verkeerd begrepen?” Dit is de laatste taak van de held. Een valkuil hierbij is je eigen weg dwingend aan anderen op te leggen. In plaats hiervan kun de zelf nu zelf ‘magisch helper’ worden door anderen te bemoedigen ook hun eigen weg te gaan.

"Iedereen zou de zijderoute moeten rijden met zijn gezin" verkondigen is natuurlijk onzin. Mijn inzicht is dat het avontuur we als gezin beleefd hebben, ons heeft laten zien dat we helemaal niet veel ruimte nodig hebben om het samen leuk te hebben. Een oppervlakte van 6 m2 meter kan voldoende zijn voor 6 maanden. Hoe de ouder-kind relatie versterkt als je samen de problemen oplost die je tegen komt op je reis. Het heeft ons nieuwe inzichten gegeven. Aannames die zo vaak niet blijken te kloppen. De onjuiste beeldvorming van de media en een beter begrip van de mensen en landen die we tegenkwamen op onze reis, inclusief onszelf.

Als we ons verhaal vertellen aan de mensen die het willen horen merken dat we inspireren. Inspiratie voor mensen om zelf op pad te gaan en zelf de wereld verkennen. Soms ver weg en soms dichtbij.  Inspireren werkt verslavend. Om nog meer mensen te kunnen inspireren is er inmiddels ook een boek verschenen voor de mensen die we persoonlijk niet konden bereiken.

Een andere manier om te inspireren is om mensen uit te nodigen om een avontuur te beleven. Om die reden ben ik Avontuurlijk Leiderschap gestart. Ik heb mij de afgelopen 2 jaar bezig gehouden met coachen en leiderschap, op individuele basis en met groepen.
Binnenkort kun je je op de site inschrijven voor jouw eigen avontuur, wil je niet te laat zijn met inschrijven: meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

So: Stay tuned! 

Stap 6 - Stap 5 - Stap 4 - Stap 3 - Stap 2 Stap 1 - Introductie