Winteropleiding

SNP biedt ook winterwandelingen aan. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je tijdens de winter de bergen in wilt?

Lees meer

Het jaar 2018

Sinds 2018 begeleid ik wandelreizen voor SNP. Ik ben inmiddels gecertificeerd als ANVR Tour Leader. De voorkeur gaat uit naar de fysiek uitdagende reizen.


Lees meer

Wie (niet) reist is gek

In mei is het nieuwe boek van Ap Dijksterhuis uitgekomen. Ik vind het een echte aanrader en geef hier in het kort de 5 redenen waarom een actieve (!!!!) vakantie een must is. Dus geef je avontuurlijk leiderschap een boost! 

Lees meer

De reis van de held. Stap 7: de terugkeer naar de wereld

De reis van de held is pas afgelopen als hij weer is teruggekeerd naar zijn eigen wereld. Hij wordt hierbij geconfronteerd met de ‘botsing’ met de wereld. Hoe vertaalt de held zijn inzichten naar de wereld? Hoe brengt hij het geleerde over? “Hoe vertelt hij opnieuw wat al duizendmaal juist verteld is, maar verkeerd begrepen?” Dit is de laatste taak van de held. Een valkuil hierbij is je eigen weg dwingend aan anderen op te leggen. In plaats hiervan kun de zelf nu zelf ‘magisch helper’ worden door anderen te bemoedigen ook hun eigen weg te gaan.

Lees meer

De reis van de held. Stap 6: de mystieke bruiloft (vereniging)

Stap 6:  De mystieke bruiloft (vereniging)

Als alle hindernissen en monsters zijn overwonnen volgt meestal een mystiek huwelijk tussen de triomferende held en de godin/koningin van de wereld. Deze godin staat symbool voor volmaakte schoonheid, het antwoord op al het oorspronkelijke verlangen van de held. De held is een heel mens geworden. Zijn rol in de samenleving (ego) is één geworden met de kracht van zijn innerlijke wezen (zelf).

Het gevoel als je eigen straat in rijdt, na 6 maanden, 25.000 km en 22 landen is onbeschrijfelijk. Zo veel indrukken opgedaan en schoonheid gezien. Zoveel mooie en aardige mensen ontmoet.
We hebben een avontuur beleefd, een avontuur waar we het wekelijks nog over hebben. Soms zijn het beelden of bepaalde geuren of geluiden. We zijn als gezin op pad gegaan en als team teruggekomen. De rollen van ouder en kind zijn veranderd. Iedereen heeft zijn unieke rol en taak op reis kunnen vinden. We hebben alle problemen het hoofd kunnen bieden, samen, en dat schept een ongelofelijke band. De landen waar we nog nooit geweest waren hebben ons positief verrast. We hebben landen gezien waar we nog nooit waren geweest. Onze wereld is een stukje kleiner geworden en bovenal mooier.

Stap 5 - Stap 4 - Stap 3 - Stap 2 - Stap 1 - Introductie


Lees meer