De reis van de held. Stap 4: de wachters aan de drempel

Stap 4: De wachters aan de drempel

Dan komt de held aan bij de grens van het onbekende. Wat er achter deze drempel ligt weet de held niet en het voelt aan als gevaar. De held staat op het punt zijn comfortzone te verlaten. Deze grens overwinnen, is het overwinnen van angst.

Het moment dat we de landen betreden die niet meer op onze Groene Kaart stonden, voelen aan als het verlaten van onze comfortzone. Oost-Turkije was al spannend, maar het moment dat we Turkije verlaten en Iran in rijden, is de spanning voelbaar. Ook komen we steeds meer ‘wachters’ tegen bij grenzen en roadblocks. De angst voor het onbekende en ‘wat allemaal mis kan gaan’ maakt plaats voor het plezier van avontuur en enorme vrijheid.
De gedachte: “Wat doen we onze kinderen aan in die verre contreien”, blijken onjuist. Het wordt juist ons geluk. Kinderen verlagen drempels en maken zelfs de ergste ‘wachters’ week. We maken makkelijker contact. Kids met een voetbal hebben geen taalbarrières. Door je juist kwetsbaar op te stellen door met kinderen op een verre reis te gaan ontvang je waardering en bewondering. We zijn geen alledaagse toeristen maar een avontuurlijk gezin met onze BJ 75 camper uit 1986 en we rijden de zijderoute!

Introductie

Stap 1

Stap 2

Stap 3